goede voornemens

Het komt er weer aan hoor, die maand vol goede voornemens. 1 januari is bij uitstek het moment dat veel mensen het anders willen gaan doen. Misschien geldt dat voor jou ook wel. Na alles wat je het afgelopen (thuiswerk)jaar geleerd hebt (of: waarover je gestruikeld bent), heb je plannen om het komend jaar écht anders te gaan doen.

Het nieuwe jaar starten voelt alsof je op school zit en na de zomervakantie begint met een nieuw schrift. Je slaat de kaft om, gaat er lekker voor zitten en neemt je voor: ik ga super netjes schrijven, op elke bladzijde. En voor je het weet moet je een keer iets doorkrassen, zit er een vouw in de kaft omdat het dubbelgevouwen in je tas zat en schrijf je op de ene bladzijde met blauw en de ander met zwart (oh neeeee!)

Januari is gewoon een maand

Wat mij betreft is januari gewoon een maand. Net zoals december een maand was. En zoals aan het begin van elke maand, kun je komende maand prioriteiten stellen. Zoals ik pleit voor 3 prioriteiten per dag, werkt deze methode ook heel goed per week, maand, kwartaal of jaar. Afgelopen week heb ik veel nagedacht over mijn 3 prioriteiten voor komend jaar. En onder aan de streep kwam ik tot de conclusie dat ik het nog niet weet. Eerst dacht ik: je bent een timemanagement coach van niks, als je niet eens je doelen voor 2021 kunt bepalen. En daarna viel het kwartje: kleine stapjes vooruit maken samen grote vooruitgang. Dus heb ik het voor mezelf kleiner gemaakt en de prioriteiten vastgesteld voor komend kwartaal. Qua werk sta ik op een tweesprong: doorgaan met de combinatie loondienst en een eigen bedrijf, of kiezen voor volledig ondernemen. Dus laat ik eerst maar eens beginnen met het eerste kwartaal van 2021, daarna zien we wel weer verder.

3 prioriteiten

Op het gebied van werk zien mijn 3 prioriteiten er als volgt uit:

  • Een workshop Tem je Inbox organiseren, met open inschrijving. Deze workshop geef ik tot nu toe steeds bij bedrijven, maar ga deze komend kwartaal minimaal 1 keer organiseren met open inschrijving, zodat jij ook mee kunt doen. Stuur me even een e-mail als je het als eerste wilt horen wanneer deze gepland staat.
  • Minimaal twee keer per maand het webinar Alle ballen in de lucht: Hoe dan?! organiseren, in samenwerking met bedrijven of open inschrijving.
  • Nieuwe 1 op 1 coaching sessies starten.

Natuurlijk zijn er verschillende andere dingen die ik nog op mijn wensenlijstje heb staan. Zo wil ik al tijden iets doen rondom het thema tijd voor jezelf. Ook wil ik een masterclass over prioriteiten stellen maken, in de vorm van een videoserie. En dat gaat er heus wel komen. Maar ideeën worden pas echt plannen als je er acties aan verbindt. En dat lukt simpelweg niet voor 10 ideeën. Zelfs niet als je zo’n harde werker bent als jij. Dus gun jezelf de rust en kies. Het hoeft niet allemaal tegelijk, het hoeft niet allemaal nu.

Privé heb ik trouwens ook 3 prioriteiten: de slaapkamers van de jongens opnieuw inrichten (in januari wordt onze zolder verbouwd), van mijn eigen nieuwe werkkamer een fijn plekje maken en ik wil dit kwartaal 2 nachtjes in mijn eentje weg. Al het andere is bijzaak, of zijn dingen die ik toch al doe (zoals regelmatig bewegen en gezond eten afwisselen met tompoucen eten).

Hoe groots en meeslepend maak jij je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik ben heel benieuwd. Deel je hieronder jouw 3 prioriteiten voor het komende kwartaal met me?

Categories: blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *