Van een weekje vakantie laad je even helemaal op. Ook wanneer je geen vakantie hebt, is het belangrijk om op te laden in je vrije tijd. Lukt jou dat ook? Of kom je niet verder dan zorgen dat de vaatwasser gevuld is en Netflixen? Niks ten nadele van Netflixen, I love it. Maar hoe vaak denk je na een avondje tv kijken: zó, ik heb weer lekker energie?

Plannen

Dé tip om ‘s avonds op te laden, is van tevoren bedenken wat je op de verschillende avonden gaat doen. Plannen dus eigenlijk. Nu denk je misschien: Ja doei Leonie, het is mijn VRIJE tijd. Dat ga ik toch niet plannen? Nou…waarom eigenlijk niet? De kans is groot dat als je het niet van tevoren bedenkt, je vervalt in werken, op je telefoon scrollen of naar de televisie kijken. Am I right?

Energie opdoen

Weet je eigenlijk wel welke dingen er voor zorgen dat je energie opdoet? En hoe zit het met jouw plannen om te sporten? Of die hobby waar je veel energie uit haalt, maar weinig tijd aan besteedt?
Zelf plan ik regelmatig wat ik ‘s avonds wil doen. En dat zijn dan niet alleen “nuttige” dingen, zoals de rommellade opruimen (opruimen is altijd lekker voor rust in je hoofd), maar ook online shoppen voor kleding voor de kinderen. Daar ga ik dan echt even voor zitten, met mijn laptop in plaats van telefoon, een kopje thee en wat lekkers erbij. Ik probeer er het equivalent van een middagje naar de stad van te maken. Een makkelijke manier van drukte vermijden!

Niks doen

Natuurlijk is het ook lekker om 1 of 2 (of 3 of 4) avonden op de bank te hangen en een film, serie of televisie te kijken. En misschien ontkom je er niet aan om ‘s avonds te werken. Allemaal helemaal prima, je moet doen wat jou helpt lekker te slapen en de volgende dag weer fris op te staan. Dus pak je agenda of een notitieblok erbij en schrijf eens op wat je de komende avonden wilt doen. Bijkomend effect is ook dat je iets hebt om naar uit te kijken. Dat is meteen een steuntje in de rug om niet op de bank te ploffen en er niet meer af te komen.

Wat is voor jou tijd voor jezelf en ga je deze week nog doen?

Categories: blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *