Het is nooit klaar. Je werk niet, de was niet en de rest van het huishouden ook niet. Terwijl je energie wél op gaat, lijkt de was een soort onstopbare motor in zich te hebben en blijft het maar groeien. Oneerlijk eigenlijk hè.

Het gevoel dat het nooit klaar is, kan je vervelen, irriteren of zelfs helemaal verlammen. Want waarom zou je alle spullen van de tafel afhalen, als je weet dat het morgen weer vol ligt met kleurplaten, potloden, poppetjes en schatten die “echt bewaard moeten blijven hoor, mama!”. Aan de andere kant: pak je laptop er toch vanavond nog maar even bij, want die stroom aan e-mailtjes houdt ook nooit op. Ook dat is nooit klaar.

altijddruk_runyourday

Nuttige dingen doen
Tijdens een gratis sessie sprak ik een hardwerkende moeder van 2 jonge kinderen. Ze vertelde me dat het haar wel eens naar de keel greep, dat gevoel dat het nooit klaar is. En dat het lastig is om een avondje lekker te relaxen op de bank, omdat je die avond ook kunt besteden aan 1001 andere dingen. Nuttige dingen welteverstaan, want er is allerlei kennis in je vakgebied om bij te houden en vergaderingen met de oudercommissie van het kinderdagverblijf voor te bereiden.
Het raakte en ontroerde haar, deze gedachte dat het nooit klaar is. En dat snap ik helemaal. Soms voel je je een soort hamster in zo’n molentje dat maar door blijft draaien. De dag heeft te weinig uren, jij hebt te weinig energie om alles te doen, om alle ballen in de lucht te houden.

Het is genoeg
Ook bij mij is het nooit klaar. De combinatie van werk met een gezin is soms behoorlijk uitdagend. Want het is nooit klaar. Aan de andere kant: het is vaak wel genoeg. En dat onderscheid tussen klaar en genoeg is een belangrijke. Want terwijl je Inbox nog vol zit, kun je prima je laptop dichtklappen en de kinderen ophalen. Terwijl de was nog gestreken moet worden, kun je prima een avondje op de bank gaan zitten met een tijdschrift, kop koffie en iets lekkers. Want je hebt gelijk, het is nooit klaar. Maar het is wel genoeg. Besluiten dat het genoeg is, is het allerbeste besluit dat je kunt nemen. Morgen weer een dag.

Is het voor jou genoeg? Ben jij er ook klaar mee om continu het gevoel te hebben dat het niet klaar is? En ben je er klaar voor om daar wat aan te doen? Plan een gratis sessie in, dan denk ik een uur lang gratis met je mee hoe jij meer rust kunt krijgen. Je krijgt minimaal 3 tips waar je direct wat mee kunt.

Je mag me bellen of klik hier om je telefoonnummer door te geven, dan plannen we een gesprek in.

Tot snel? 

Categories: blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *