E-mail gaat de hele dag door. Je vindt het heus niet erg om ‘s avonds nog wat aan je mail te doen, maar het zou toch niet nodig hoeven te zijn?! Maar als je er voor kiest om je Inbox even met rust te laten, ben je de sjaak, want dan overstroomt de boel. 

Thuiswerken heeft het er niet beter op gemaakt. Je hebt al heel wat dappere pogingen gedaan om het aan te pakken, maar hebt dé manier nog niet gevonden. 

Dat is mooi, want dan kan ik je helpen, harder werker! Klaar om dé manier te leren om de regie over je Inbox terug te nemen? Op vrijdagochtend 21 januari leer ik het je. Online, dus helemaal corona-proof.  

Herken jij je hier in?

  • Jouw dagen zijn gevuld met meetings. Er blijft maar weinig tijd over om je e-mail te doen. Helaas betekent dat niet dat er weinig e-mail binnenkomt. Je hebt af en toe het idee dat je een dag kunt vullen met alleen maar e-mails beantwoorden.
  • Je mail even laten gaan is helaas geen optie. Je moet reageren op wat er binnen komt, omdat teamleden wachten op jouw reactie om verder te kunnen.
  • Je hebt wel eens gehoord van Inbox zero. Inbox 2564 komt dichter in de buurt van hoe jouw Inbox eruit ziet. Opruimen komt er eigenlijk alleen maar van vlak voor een vakantie.
  • Het is heel pijnlijk, maar je ziet soms gewoon mailtjes over het hoofd. Laatst had je een gesprek met een klant en er kwam iets ter sprake waarvan je je afvroeg "had ik dit moeten weten?" Na nazoeken bleek het ongelezen in je mail te staan. Oepsie…dan voel je je echt een amateur in dit hele mailgedoe.
  • Je hebt echt al wel een aantal dingen geprobeerd om je Inbox op orde te krijgen. Je hebt mapjes, submapjes en je probeert echt om niet heel de dag met je mail bezig te zijn. En op de dagen dat het lukt, ben je hartstikke trots op jezelf. Maar helaas zijn die dagen nogal zeldzaam. Op de een of andere manier is hoe je het nu aanpakt, het net niet. Je houdt het niet vol, het is niet overzichtelijk, het is gewoon mweh.

Hoe zou het voor je zijn als...

  • E-mail je minder tijd zou kosten en minder in je nek zou hijgen?
  • Je een lege Inbox zou hebben, elke dag opnieuw?
  • Je altijd op de hoogte bent van wat er speelt, zonder dat je de hele dag met je neus in je Inbox zit?
  • Je zeker weet dat je alle e-mails hebt gezien en niets over het hoofd ziet?
  • Je precies weet hoe je structuur aan kunt brengen zonder dat het veel moeite kost om vol te houden?

Wees gerust: de hulptroepen zijn onderweg! Als we nu eens samen je Inbox gaan temmen? De bezem erdoorheen, een goede structuur aanbrengen, zodat je éxact weet met welke e-mails je nog iets moet doen? En je niet meer de hele dag bezig hoeft te zijn met je e-mail. Want er zijn vast minimaal 3 andere dingen die je kunt verzinnen om te doen.

Nadat wij samen jouw Inbox getemd hebben:

Is maximaal een half uur per dag voldoende om overzicht te hebben op welke e-mails prioriteit hebben en welke niet.

Hoeven de collega's niet meer te wachten op jouw reactie. Nooit meer de vraag "had je al kunnen kijken naar mijn e-mail?"

Aan het einde van je werkdag sluit je jouw mail af en je hebt er geen enkele moeite mee het zo te laten. Als je een avondje gaat werken, doe je dat aan de projecten waar je graag in alle rust over na wilt denken. E-mailen na 19:00 uur is zó 2021.

Heb je een duidelijk overzicht van jouw prioriteiten en kunt dus op het juiste moment reageren. Je voelt je weer in control.

Heb je een duidelijk overzicht van jouw prioriteiten en kunt dus op het juiste moment reageren. Je voelt je weer in control.

Ken je de methode om jouw Inbox op orde te krijgen én het zo te houden.

De investering voor deze workshop is € 47.- inclusief BTW.  De workshop vindt online plaats (in Microsoft Teams), je hoeft je dus geen zorgen te maken over mondkapjes, afstand houden en dat soort zaken. We beginnen om 09:30 uur en om 12:00 uur zijn we klaar. 

"Leonie heeft me direct bruikbare tips gegeven, waardoor ik tijdwinst behaal. Mijn Inbox is al helemaal Run Your Day-proof! "​
Alexia George
Locatiemanager Kindercentrum Bzzzonder
"Ik werd geleefd door mijn mailbox en kwam daardoor te weinig toe aan mijn eigenlijke taken. Leonie is energiek en enthousiast en komt met behapbare en werkbare tips om het anders te doen "​
Meta Schouten

Veelgestelde vragen

Nee, dat maakt niet uit. Ik werk namelijk niet met mailprogramma’s, maar met jou. En die knopjes, die lijken allemaal op elkaar. 

Gelukkig! Dan gaan we tenminste geen tijd verliezen met geklets over wat er allemaal kan. Want als ik daar eenmaal over ga praten, stop ik pas als jij in slaap valt. Ik help je met de broodnodige instellingen en daarna staat het als een huis. En als je het niet meer weet, heb je mijn nummer en bel je me gewoon even.  

Jep, helemaal leeg. Blanco. Nul mail. Zero. 

2 keer, 5 keer, 20 keer, I don’t care. Maar jij wel, want je checkt nu continu je mail. Dus dan is 20 keer al een hele stap vooruit. Laten we daar maar eens mee beginnen, daarna vind je het zo lekker dat je makkelijk met minder af kunt. 

Werken met Inboxen kan een behoorlijk gedoe zijn, vooral omdat je soms meerdere werkwijzen moet combineren. Met de werkwijze die ik je leer kunnen jij en je collega’s goed uit de voeten. Probleem opgelost, dus!